NoviceRekreativni teniški šarm v Slovenski Bistrici

26. januarja, 2024avtor nburic0
https://bistriska-liga.si/wp-content/uploads/2024/01/Daniil-Medvedev_16_9.jpg

 

V srcu čudovite Slovenske Bistrice že četrto leto zapored odmeva teniški smeh, znoj, in požrtvovalnost, saj se odvija priljubljena Bistriška liga. Ta rekreativna teniška liga je postala steber lokalnega športnega življenja, združujoč tako mlade igralce kot tudi tiste z izkušnjami. Liga, ki je postala sinonim za prijateljsko druženje in zdravo tekmovanje, predstavlja nepogrešljiv del teniške kulture v tem delu Slovenije. Vrhunsko vzdušje lige je plod prizadevnosti požrtvovalnih igralcev, ki se vsako leto znova odločijo za sodelovanje. Njihova strast do tenisa se odraža ne le na igrišču, ampak tudi izven njega, kjer skozi sproščen klepet delijo izkušnje, nasmehe ter se spodbujajo. Ljubezen do tenisa jih povezuje v pravo športno družino, kjer ni pomemben zgolj zmagovalni udarec, ampak tudi športni duh, ki kroji vsako srečanje. Liga, ki je že prerasla v tradicijo, je letos še posebej pričakovana. Organizatorji napovedujejo, da se bliža množični zaključek, ki bo po mnenju številnih udeležencev vrhunec letošnje sezone.

 

Kljub natrpanem urniku smo ujeli glavnega organizatorja in ga v kratkem intervjuju vprašali nekaj kratkih vprašanj.

 

Kot glavni organizator Bistriške lige in hkrati strasten igralec, nam lahko zaupate, kaj vas žene k organizaciji tega rekreativnega teniškega dogodka?

 

Za mene je Bistriška liga več kot le teniško tekmovanje. Mislim, da je to valilnica talentov rekreativnega tenisa v Sloveniji.

 

Kot aktivni udeleženec lige, kje vidite svojo vlogo na igrišču? Kakšne so vaše želje in cilji iz igralskega stališča?

 

Na igrišču sem borben igralec. Seveda si želim zmag, a hkrati cenim vsako izkušnjo in vsak trenutek tekme. Vsak udarec, vsak zmagoviti poizkus je del užitka, ki ga prinaša tenis.

 

Nejc je bil kratek in jedrnat, saj se je že mudil na trening. Letos se bo menda zadovoljil le z zmago. Takoj ko nam je odšel pa smo ujeli vzhajajočo zvezdo lige, Kristijana Ilijevca in tudi njega povprašali o občutkih in prihajajočem tekmovanju.

 

“Ligo obožujem. Spet bom igral. Pravzaprav komaj čakam, da se prične. Pozimi sem ogromno delal na igri na mreži in gledam s pozitivo naprej na sledečo sezono”, je pripomnil tako zvani Iljo.

 

V klubu se šušlja, da bi naj bili vabljeni vsi ljubitelji tenisa, da se pridružijo navijaški mrzlici ter doživijo teniški duh, ki napolnjuje srce kluba. Vse pa tudi ekstremno zanima ali smo letos pripravljeni na presenečenje in ali bomo dobili svežega zmagovalca?

 

Do nadaljnjega

Napiši komentar

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

All contents © copyright Nejc Buric. All rights reserved.