NovicePo zimskem predahu v boj za naslov sezone 2022

2. maja, 2022avtor nburic0
https://bistriska-liga.si/wp-content/uploads/2021/12/tennisist-tenis-tennis-kort-Cropped.jpg

Bistriška liga se po zimskem predahu vrača na igrišča TK Slovenska Bistrica. Priprave na novo sezono so končane.

 

Igralci bodo, kot kaže, lahko nastopili na prenovljenih teniških igriščih, potem ko so prireditelji lige prižgali zeleno luč za začetek.

 

“Letos načrtujemo vrnitev v boj za prestol kralja bistriškega tenisa. Bistriška liga je letos dodala nekaj manjših sprememb v igranju. Gledalce želimo navdušiti z daljšimi tekmami v izločilnih bojih, zato smo sprejeli odločitev, da polfinale in finale odigramo na dva dobljena niza in na mesto tretjega niza tiebreak do 10, ki bo odločal o zmagovalcu. Seveda imamo v mislih tudi turnir dvojic, ki se bo izvedel v isti režiji kot prejšnje leto. Žogice so že varno hranjene pri organizatorjih in pripravljene na prve zamahe v letu 2022. Navdušeni smo, da bomo lahko sprejeli popolno teniško družino in da bodo tribune maksimalno zapolnjene,” je zadovoljen izvršni štab lige.

 

Žreb postregel z zanimivimi skupinami

 

Februarja je potekal javen žreb za novo sezono in udeležili so se ga lahko vsi igralci lige. Izžrebalo se je 8 nosilcev – status jim je bil dodeljen po lanskih rezultatih – ter preostalih 8 igralcev v dve skupini. Lanska finalista sta bila vnaprej postavljena, ostali pa so trepetali, kdaj bodo organizatorji potegnili njihovo ime iz bobna.

 

Z žrebom sem lahko zadovoljen. Dobil sem atraktivno skupino, v kateri so igralci približno enake kakovosti kot jaz. Zavedam se, da bo preboj med najboljših 8 težak, a upam na najboljše. Nosilci smo zadnja leta ogromno vlagali v tenis. Tekmece zelo spoštujem. Kljub temu, da sem lansko leto končal v četrtfinalu, se ne bom vnaprej predal. Na ligo se bom dobro pripravil, se boril in ob številčni ter glasni podpori fantastičnih navijačev prikazal všečen tenis, ki me krasi v zadnjem obdobju,” je povedal Kristijan Ilijevec, eden izmed nosilcev in kandidat za prvaka.

 

Do nadalnjega.

Napiši komentar

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

All contents © copyright Nejc Buric. All rights reserved.